Ryż z jabłkami!

I taki dzień czasem nadchodzi, że człowiekowi się nie chce nawet palcem kiwnąć, a co dopiero gotować… Jeść jednak trzeba a na ratunek przychodzą takie oto potrawy…

Dla jednej osoby:

– 1 jabłko,

– 2 łyżeczki cukru (lub mniej wedle uznania),

– cynamon lub imbir lub gałka muszkatołowa,

– woreczek ryżu.

 

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy wedle wskazówek na opakowaniu.
  2. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce z grubymi oczkami.
  3. Starte jabłka smażymy na małym ogniu z dodatkiem cukru i ulubionej przyprawy.
  4. Odcedzamy ryż i wrzucamy zawartość woreczka do jabłek.
  5. Mieszamy wszystko dokładnie i przekładamy na talerz.
  6. Udekorować można kostką czekolady lub posypać dodatkowo cukrem.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s