Cukiniowe sticksy

Obiecałam przy okazji przepisu na rybę w ziołach, że podzielę się też przepisem na cukiniowe sticksy. Jest to świetna opcja dla osób, które z jakiegoś powodu nie mają ochoty ani na frytki ani chleb do ryb. Sticksy można też jeść po prostu jako oddzielne danie.

Lista zakupów na dziś:

  • 1 cukinia,
  • bułka tarta (warto też kupić drobno mielone migdały),
  • 1 jajko,
  • mąka.

Przygotowanie:

  1. Kroimy cukinię w słupki (trochę grubsze niż frytki). Solimy.
  2. Rozkładamy na trzech talerzach: mąkę, jajko, bułkę tartą wymieszaną z migdałami.
  3. Standardowo panierujemy.
  4. Smażymy na niezbyt głębokim oleju lub (lepiej) zapiekamy w piekarniku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s