Farsz do tortilli typu cezar

Miałam ostatnio ogromną ochotę na tortillę, ale farsz typu chilli con carne już mi się trochę przejadł, z resztą nadal mam ponad 20 stopni na zewnątrz i raczej potrzebuję czegoś lżejszego do zjedzenia. Zostało mi też trochę gotowej mieszanki sałat, którą musiałam względnie szybko zużyć. Poza tym wróciłam niesamowicie głodna z zajęć i chciałam zrobić coś bardzo szybkiego. Oto rezultat…

Składniki:

  • dowolna mieszanka sałat,
  • pierś z kurczaka,
  • gotowy sos typu cezar,
  • oliwa z oliwek / olej,
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, tymianek,
  • opcjonalnie: pomidorki koktajlowe.

 

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka pokroić na niewielkie (płaskie i niezbyt duże kawałki), a następnie przyprawić solą, papryką, tymiankiem i pieprzem.
  2. Rozgrzać oliwę i usmażyć kurczaka lub jeśli ktoś ma możliwość – upiec na patelni grillowej.
  3. Sałatę umyć (jeśli nie była oryginalnie myta przed zapakowaniem).
  4. Podgrzać tortillę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Nałożyć farsz: sałatę, kurczaka, pomidorki, sos i zawinąć.
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s